idea, empty, paper

Aflevering 3!

Het is half september. En… ook aflevering 3 van Noach is klaar! Nu de boot af is en het blijft drijven kan de regen komen. En het komt! Het water blijft maar naar beneden storten. Noach heeft er met zijn gezin z’n handen vol aan om de beestenboel rustig te houden. Het water stijgt tot de bergtoppen. Hoe zorgen ze ervoor dat deze onstuurbare beestenboot er niet tegenaan ramt? En tot overmaat van ramp zijn de houtwormen ook nog weg….

Op naar aflevering 4, wij gaan weer verder met maken. Dus… wordt weer vervolgd!

We zijn weer begonnen!

Het maken van de nieuwe serie over Noach stond even stil vanwege een de zomervakantie. Maar afgelopen week zijn we weer begonnen. En… aflevering 2 van Noach is bijna af… We hopen hem komend weekend te versturen naar iedereen die deze nieuwe serie al besteld heeft. De komende tijd krijgen ze steeds een nieuwe aflevering in de mailbox en gaan ze op die manier met ons mee in het avontuur van Noach. Wil je ook mee in dit avontuur? Bestel dan deze serie, dan nemen we je mee naar de wereld van Noach en zijn gezin. Check deze link.

Interview voor Revive.nl

We werden geïnterviewd voor een podcast voor Revive.nl. We vertellen over het ontstaan van De Bijbel om je oren en geven een hoorbaar kijkje in onze keuken.
Check deze link.

Hoorproefje!

Afgelopen jaar begonnen we De Bijbel om je oren. Een hoorspel over een Bijbelverhaal voor kinderen. Naast dat de verhalen zelf al hele avonturen zijn is het maken van een hoorspel dat ook.
Vorig jaar maakten we binnen een jaar 12 afleveringen over Daniel. Nu is Noach aan de beurt.
En het toffe is, al veel kinderen en gezinnen hebben zich op deze manier aan hun oren laten meeslepen. De verbeelding gaat aan, fanatiek en keihard roepen ze de antwoorden op de checkvragen, sommige zinnen of hele liedjes krijgen een plek in het gezin. En het verhaal zelf komt tot leven en dichtbij.

Nu zijn we 6 afleveringen aan het maken over de wereldberoemde botenbouwer Noach en zijn gezin. Ben je nieuwsgierig of zou je de eerste aflevering van de Noach-serie helemaal willen horen?
Dat kan. Deel ons facebookbericht en zorg dat wij daarvan weten:) En je krijgt aflevering 1 van Noach gratis in je inbox. 
Ons doel is om Bijbelverhalen dichterbij kinderen te brengen. Het zou echt fijn zijn als jij on helpt om het bestaan van dit hoorspel bij zoveel mogelijk kinderen en gezinnen bekend te maken. Want De Bijbel om je oren werkt.

Nieuwsgierig?
Check de teaser hieronder.
Meer weten? Op deze website vind je alle info en veel luistervoorbeelden.
Een serie bestellen voor je gezin of als kadootje? Dat kan in via deze winkel. Op die manier maak jij nieuwe afleveringen mede mogelijk.

Noach poppetje!

Graag stellen we je voor aan Noah, het nieuwe logopoppetje van De Bijbel om je oren!
Dit poppetje hoort natuurlijk bij de serie over Noach. En het lijkt een beetje op Noach omdat hij op de boot staat met een hamer in zijn hand. Maar tegelijkertijd is ie van nu, met zijn koptelefoon op stapt ie in de avonturen van de Noach van lang geleden. 
Emma de Zwaan, dank voor je teken- en meedenkwerk! Bij de serie over Daniël tekende je het eerste logopoppetje. Ook een universeel figuurtje die past bij toen en nu. Stiekem hopen we nog heel veel poppetjes zo te maken, zodat er een hele verzameling ontstaat van figuurtjes die een hoofdrol spelen in het Bijbelse toen én in het leven van kinderen nu.
Nieuwsgierig? Bestel de serie en laat je aan je oren meesleuren in de belevenissen van Noach. 
Meer informatie vind je hier.
Bestellen kan hier.

NOACH vordert…

Ja, we vorderen! 
Aflevering 1 van de nieuwe serie van De Bijbel om je oren over Noach is af! De andere 5 delen staan op papier in de steigers. Weer een nieuw avontuur van schrijven, proberen en maken.
In het najaar is de hele serie af: 6 nieuwe afleveringen over Noach en zijn gezin. Over de bouw van een kolossale boot. Over de dieren, die af en toe ook iets te melden hebben. Over leven op een boot met regen, storm en heel veel wachten… Over bang zijn en vertrouwen. Over Noach die doet wat God vraagt en over God die zijn woord houdt. 
Wat is dit toch weer een bijzonder en bizar verhaal om in te duiken. 
Nieuwsgierig? Bestellen van deze serie kan al. Op die manier maak je de hele serie mede mogelijk. Én krijg je de komende tijd elke nieuwe aflevering als primeur je mailbox.
Bestellen kan hier.

Oh ja, binnenkort heeft deze serie ook zijn eigen plaatje! Wordt vervolgd.

Speciaal voor Moederdag

Speciaal voor moederdag biedt De Bijbel om je oren je een kadootje aan: een liedje waar je als moeder echt wat aan hebt. Het zijn wijze woorden van een koninginmoeder van lang geleden, maar tegelijkertijd woorden die nog steeds gelden. En die je als moeder, als je dit liedje eenmaal hebt gehoord, met dankbaarheid nog vaak zal citeren.

En mocht je denken, waar gaat dit liedje eigenlijk over? In welk Bijbelverhaal zitten we eigenlijk?
Check Daniel hoofdstuk 5, waar koning Belsassar nogal iets doms doet tijdens een feestje. Hij neemt de heilige gouden bekers uit de tempel van Jeruzalem om zomaar uit te drinken. God is daar niet blij mee en daarom verschijnt er een geheimzinnige hand die onbegrijpelijke woorden schrijft op de muur. Stel je maar even voor wat voor paniek dat gegeven moet hebben tijdens een feest met duizend gasten. Tijdens die paniek ‘grijpt de moeder van de koning even in’.
Oh ja 1: bij ons is deze moeder een pittige tante, die niet bang is om haar zoon aan te spreken op zijn gedrag. Maar dat hoor je wel als je het luistert.
Het liedje eindigt met een checkvraag, zoals we wel vaker doen bij De Bijbel om je oren: zodat je als luisteraar even geprikkeld wordt om te reageren of uitgedaagd wordt om zelf even na te denken over het verhaal of om weer terug te komen op het verhaalspoor als we even een klein uitstapje deden. Want ook al komt deze moeder met veel bombarie binnen tijdens een paniekerig moment op een groots feest, ze maakt haar punt: vraag even raad van iemand die echt wijs is en die wijsheid ook al eerder bewezen heeft. Een goed advies.
Oh ja 2: allemaal met een knipoog natuurlijk, dit liedje. De Bijbel om je oren wil je ook uitdagen om zelf en/of samen te lezen wat er echt staat. Maar soms genieten wij als makers even van de humor in de verhalen. Die wij er in zien dan he, tussen de serieuzere dingen door natuurlijk.
Fijne moederdag!

Luister naar je moeder – De Bijbel om je oren

april

Ja!! De knoop is gehakt!
Een nieuw verhaal is gekozen.
De volgende serie van De Bijbel om je oren wordt…
NOACH!
Voor iedereen die zijn voorkeursverhaal heeft doorgegeven en heeft meegedacht: dankjewel! Noach was één van de verhalen die vaak genoemd werd. Andere populaire verhalen zoals Jona, David & Goliath en Esther heb ik nog even geparkeerd. Prachtige verhalen stuk voor stuk, maar ik heb ze in de afgelopen jaren allemaal al eens als musical geschreven voor De Vliegende Speeldoos. Dus daar neem ik nog even afstand van.
Noach dus. Het schrijven is begonnen, de eerste liedjes staan in de grondverf en de eerste aflevering staat bijna op papier. Binnenkort meer info!

maart

Denk mee!!
We denken na over een volgende serie. De vraag is nu: welk verhaal wordt het?
Noach? Abraham? Simson? Hizkia? …..
Welk verhaal zou jij willen horen? Laat het ons weten en stuur een berichtje.

maart

Intussen hebben we niet stilgezeten. De website van De Bijbel om je oren is af!
En… we delen graag een nieuw liedje van serie II van Daniel. Ik Leef.
Dit liedje is het slotlied van serie II, Daniël zingt het als hij gered is van de leeuwenkuil. Maar eigenlijk is het voor iedereen.

Ik Leef.

februari

In een blog van debijbel.nl van het NBG mochten we vertellen over De Bijbel om je oren.
Deze blog over het ontstaan van dit hoorspel vind je hier.

januari

Vanaf januari delen we elke week een wijze of onzinnige spreuk uit De Bijbel om je oren om je week mee door te komen. Zowel op deze site als op facebook. Deze ‘digitale tegelwijsheden’ komen uit de series over Daniël. En met een beetje bijbelkennis herken je soms waar het over gaat.

januari

Bij beide series van Daniël zijn napraatvragen & opdrachten beschikbaar. Leuk voor kinderen om te doen na of tijdens het luisteren. Tekenen, zelf een hoorspel maken, napraten en de bijbelchick. Ook leuk om samen te doen als gezin, klas of kerk.
Opdrachten bij Daniël serie I vind je hier.
Opdrachten bij Daniël serie II vind je hier.

december

Serie II van Daniël is af!
Vijf nieuwe afleveringen die samen hoofdstuk 4 t/m 6 van gelijknamige bijbelboek vertellen. Het wat onbekendere verhaal over Nebukadnezar die door zijn hoogmoed moet leven als een koe, het schrift op de wand en natuurlijk Daniël in de leeuwenkuil.

juni

De eerste serie van De Bijbel om je oren is af: 7 afleveringen die samen de avonturen vertellen van Daniel, zoals ze staan in hoofdstuk 1 t/m 3 van het bijbelboek. Daniël wordt gevangen genomen, meegenomen naar Babel en daar moeten ze keuzes maken over eten, het wel of niet buigen voor een beeld.

juni 2020

Een idee dat op de plank ligt.
Een opeens lege agenda.
Tijd, verhalen en een studio.
De Bijbel om je oren: Een bijbelverhaal op je oren beleven.
We beginnen gewoon.