idea, empty, paper

NOACH vordert…

Ja, we vorderen! 
Aflevering 1 van de nieuwe serie van De Bijbel om je oren over Noach is af! De andere 5 delen staan op papier in de steigers. Weer een nieuw avontuur van schrijven, proberen en maken.
In het najaar is de hele serie af: 6 nieuwe afleveringen over Noach en zijn gezin. Over de bouw van een kolossale boot. Over de dieren, die af en toe ook iets te melden hebben. Over leven op een boot met regen, storm en heel veel wachten… Over bang zijn en vertrouwen. Over Noach die doet wat God vraagt en over God die zijn woord houdt. 
Wat is dit toch weer een bijzonder en bizar verhaal om in te duiken. 
Nieuwsgierig? Bestellen van deze serie kan al. Op die manier maak je de hele serie mede mogelijk. Én krijg je de komende tijd elke nieuwe aflevering als primeur je mailbox.
Bestellen kan hier.

Oh ja, binnenkort heeft deze serie ook zijn eigen plaatje! Wordt vervolgd.

Speciaal voor Moederdag

Speciaal voor moederdag biedt De Bijbel om je oren je een kadootje aan: een liedje waar je als moeder echt wat aan hebt. Het zijn wijze woorden van een koninginmoeder van lang geleden, maar tegelijkertijd woorden die nog steeds gelden. En die je als moeder, als je dit liedje eenmaal hebt gehoord, met dankbaarheid nog vaak zal citeren.

En mocht je denken, waar gaat dit liedje eigenlijk over? In welk Bijbelverhaal zitten we eigenlijk?
Check Daniel hoofdstuk 5, waar koning Belsassar nogal iets doms doet tijdens een feestje. Hij neemt de heilige gouden bekers uit de tempel van Jeruzalem om zomaar uit te drinken. God is daar niet blij mee en daarom verschijnt er een geheimzinnige hand die onbegrijpelijke woorden schrijft op de muur. Stel je maar even voor wat voor paniek dat gegeven moet hebben tijdens een feest met duizend gasten. Tijdens die paniek ‘grijpt de moeder van de koning even in’.
Oh ja 1: bij ons is deze moeder een pittige tante, die niet bang is om haar zoon aan te spreken op zijn gedrag. Maar dat hoor je wel als je het luistert.
Het liedje eindigt met een checkvraag, zoals we wel vaker doen bij De Bijbel om je oren: zodat je als luisteraar even geprikkeld wordt om te reageren of uitgedaagd wordt om zelf even na te denken over het verhaal of om weer terug te komen op het verhaalspoor als we even een klein uitstapje deden. Want ook al komt deze moeder met veel bombarie binnen tijdens een paniekerig moment op een groots feest, ze maakt haar punt: vraag even raad van iemand die echt wijs is en die wijsheid ook al eerder bewezen heeft. Een goed advies.
Oh ja 2: allemaal met een knipoog natuurlijk, dit liedje. De Bijbel om je oren wil je ook uitdagen om zelf en/of samen te lezen wat er echt staat. Maar soms genieten wij als makers even van de humor in de verhalen. Die wij er in zien dan he, tussen de serieuzere dingen door natuurlijk.
Fijne moederdag!

Luister naar je moeder – De Bijbel om je oren

april

Ja!! De knoop is gehakt!
Een nieuw verhaal is gekozen.
De volgende serie van De Bijbel om je oren wordt…
NOACH!
Voor iedereen die zijn voorkeursverhaal heeft doorgegeven en heeft meegedacht: dankjewel! Noach was één van de verhalen die vaak genoemd werd. Andere populaire verhalen zoals Jona, David & Goliath en Esther heb ik nog even geparkeerd. Prachtige verhalen stuk voor stuk, maar ik heb ze in de afgelopen jaren allemaal al eens als musical geschreven voor De Vliegende Speeldoos. Dus daar neem ik nog even afstand van.
Noach dus. Het schrijven is begonnen, de eerste liedjes staan in de grondverf en de eerste aflevering staat bijna op papier. Binnenkort meer info!

maart

Denk mee!!
We denken na over een volgende serie. De vraag is nu: welk verhaal wordt het?
Noach? Abraham? Simson? Hizkia? …..
Welk verhaal zou jij willen horen? Laat het ons weten en stuur een berichtje.

maart

Intussen hebben we niet stilgezeten. De website van De Bijbel om je oren is af!
En… we delen graag een nieuw liedje van serie II van Daniel. Ik Leef.
Dit liedje is het slotlied van serie II, Daniël zingt het als hij gered is van de leeuwenkuil. Maar eigenlijk is het voor iedereen.

Ik Leef.

februari

In een blog van debijbel.nl van het NBG mochten we vertellen over De Bijbel om je oren.
Deze blog over het ontstaan van dit hoorspel vind je hier.

januari

Vanaf januari delen we elke week een wijze of onzinnige spreuk uit De Bijbel om je oren om je week mee door te komen. Zowel op deze site als op facebook. Deze ‘digitale tegelwijsheden’ komen uit de series over Daniël. En met een beetje bijbelkennis herken je soms waar het over gaat.

januari

Bij beide series van Daniël zijn napraatvragen & opdrachten beschikbaar. Leuk voor kinderen om te doen na of tijdens het luisteren. Tekenen, zelf een hoorspel maken, napraten en de bijbelchick. Ook leuk om samen te doen als gezin, klas of kerk.
Opdrachten bij Daniël serie I vind je hier.
Opdrachten bij Daniël serie II vind je hier.

december

Serie II van Daniël is af!
Vijf nieuwe afleveringen die samen hoofdstuk 4 t/m 6 van gelijknamige bijbelboek vertellen. Het wat onbekendere verhaal over Nebukadnezar die door zijn hoogmoed moet leven als een koe, het schrift op de wand en natuurlijk Daniël in de leeuwenkuil.

juni

De eerste serie van De Bijbel om je oren is af: 7 afleveringen die samen de avonturen vertellen van Daniel, zoals ze staan in hoofdstuk 1 t/m 3 van het bijbelboek. Daniël wordt gevangen genomen, meegenomen naar Babel en daar moeten ze keuzes maken over eten, het wel of niet buigen voor een beeld.

juni 2020

Een idee dat op de plank ligt.
Een opeens lege agenda.
Tijd, verhalen en een studio.
De Bijbel om je oren: Een bijbelverhaal op je oren beleven.
We beginnen gewoon.